ZF 24

Alcatel-Lucent intentioneaza sa stranga fonduri de un miliard de euro

03.09.2009, 23:11 23

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, a declarat ca intentioneaza sa stranga fonduri de un miliard de euro prin emiterea de obligatiuni convertibile in scopul refinantarii datoriilor sale. In urma anuntului dat de companie, pretul actiunilor a scazut miercuri cu 8,5%, la 2,334 euro pe bursa din Franta.

Oficialii companiei au declarat initial ca vor emite obligatiuni in valoare de 750 de milioane de euro, insa au majorat valoarea la 870 de milioane de euro datorita cererii neasteptat de mari.

Directorii executivi ai celor doua companii au optiunea de a majora emiterea de obligatiuni pana ating valoarea de un miliard de euro, pana pe 8 septembrie, au mai spus reprezentantii companiei.
 

Problema legata de obligatiuni era asteptata de multi analisti, in timp ce directorii executivi ai Alcatel-Lucent au anuntat ideea la inceputul anului. Unii analisti considera aceasta miscare strategica ca fiind potrivita pentru companie deoarece ar oferi grupului stabilitate din punct de vedere financiar.
 

“Acest lucru va diminua grijiile investitorilor cu privire la bilantul firmei”, a declarat un analist din Londra.
Alcatel-Lucent are datorii pe termen lung in valoare de 4 miliarde de euro.

“Principalul scop al emiterii de obligatiuni il contituie contributia la refinantarea datoriilor grupului, extinderea maturitatii lui si consolidarea pozitiei grupului din punct de vedere financiar”, au declarat oficialii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO