ZF 24

Alexandru Oprea, unul dintre cei mai importanţi oameni din RCS&RDS şi mâna dreaptă a patronului, a plecat surprinzător din companie, după 18 ani

Alexandru Oprea, unul dintre cei mai importanţi oameni...

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2015, 14:31 5844

Alexandru Oprea, director general al companiei de cablu RCS&RDS în ultimii 18 ani, va pleca din cadrul companiei, potrivit unui anunţ transmis de operator.

“RCS & RDS anunţă că, începând cu data de 14 aprilie 2015, domnul Alexandru Oprea, Director General ṣi Preṣedinte al Consiliului de Administraţie RCS & RDS, îṣi încetează colaborarea cu compania, după 18 ani de activitate. Domnul Alexandru Oprea a adus o contribuţie semnificativă în poziţionarea companiei ca un jucător puternic pe piaţa de telecomunicaţii din România, dar ṣi un important trust media format din nouă televiziuni”, conform anunţului RCS&RDS.

“Sunt onorat că am putut să particip la dezvoltarea ṣi consolidarea unei companii pe care o consider exemplară pentru mediul privat din România. Sunt sigur că în domeniul domeniul telecomunicaţiilor, RCS & RDS va continua să fie un nume de referinţă ṣi va ramane cel puţin la fel de competitivă. (…) Îmi doresc ca ṣi pe viitor, oricând voi auzi de RCS & RDS ṣi de trustul Digi, să fiu mândru că am făcut parte din acest proiect remarcabil”, a declarat Alexandru Oprea, potrivit comunicatului transmis de companie.

RCS&RDS, care este controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, nu a oferit detalii despre motivele plecării lui Oprea.

“Compania îi mulţumeṣte domnului Alexandru Oprea pentru contribuţia acestuia la evoluţia companiei ṣi împlinirea proiectelor sale”.

Surprindere pe piaţa de telecom

Anunţul plecării lui Alexandru Oprea de la RCS&RDS a fost unul primit cu suprindere în industrie, având în vedere apropierea managerului de Zoltan Teszari - patronul companiei de cablu dar şi lunga sa carieră în cadrul operatorului, ce părea a arăta că o retragere din cadrul Digi va echivala cu o ieşire la pensie.

Cum a anunţat, când, ce s-a întâmplat, cine îl va înlocui sunt întrebările care au fost şi încă sunt pe buzele managerilor din industrie în contextul în care compania de cablu pare că a păstrat foarte bine secretul retragerii nu doar în faţa rivalilor ci chiar şi în interior.

Cutremurul de la vârful RCS&RDS este unul care interesează întreaga industrie, în contextul în care acum compania de cablu a început să provoace valuri şi pe segmentul de telefonie mobilă, după ce anterior doar rivalii din comunicaţiile fixe experimentaseră pe propria piele stilul dur al lui Teszari şi al oamenilor săi.

Plecarea lui Alexandru Oprea în doar patru zile de la data anunţului i-a lăsat pe mulţi rivali uluiţi şi întrebându-se dacă "exitul" lui Oprea va genera şi o slăbire a puterii de "concentrare" a RCS&RDS sau apariţia unor disfuncţionalităţi în legendara viteză de atac a companiei.

Anunţul plecării lui Oprea vine cu puţin timp înainte de organizarea unei adunări a acţionarilor în cadrul căreia compania va alege şi noi membri ai Consiliului de adminitraţie, conform unui convocator publicat în Monitorul Oficial de operator. AGA RCS&RDS va discuta în data de 30 aprilie revocarea / alegerea / realegerea unor  membri ai consiliului de administraţie  şi  stabilirea duratei mandatului acestora şi aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO