ZF 24

Alexandru Oprescu preia în august conducerea Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, în locul lui Philippe Nottez

Alexandru Oprescu preia în august conducerea Uzinei...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2017, 12:02 1256

Alexandru Oprescu este de la 1 august noul director general al Uzinei Mecanică şi Şasiuri Dacia din Mioveni, în locul lui Philippe Nottez, care a condus uzina de la 1 septembrie 2013.

Philippe Nottez devine director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, director general Grup Renault România şi Preşedinte Director General Automobile Dacia şi, din punct de vedere funcţional, lui Cornel Olendraru, Vicepreşedinte Fabricaţie şi Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).
Alexandru Oprescu s-a născut la Piteşti în 1966 şi a absolvit în 1992 Institutul Politehnic din Bucureşti. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii.

Înainte de a se alătura Grupului Renault, Alexandru Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul departamentelor CKD, Îmbunătăţire continuă, Logistică şi operaţiuni uzină.

În 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni, iar din 2011 a primit şi responsabilităţi internaţionale, fiind în acelaşi timp directorul uzinei de la Craiova, dar şi al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015 a devenit director general TRW, la Roman.
Alexandru Oprescu are o experienţă importantă şi în domeniul serviciilor telecom pentru industrie şi business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară.

În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

Philippe Nottez îi succede lui Pierre Gilbert, preluând responsabilităţile de director al Uzinei Renault STA Ruiz şi îi va raporta lui Patrice Haettel, Vicepreşedinte Grup Industrial Nord-Est. Grupul Renault România îi mulţumeşte lui Philippe Nottez pentru contribuţia sa importantă şi pentru succesul uzinei pe care a condus-o timp de aproape 4 ani, precum şi pentru dezvoltarea unor echipe puternice şi motivate.

La începutul anului 2017, în Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia lucrau 3.725 de salariaţi, dintre care 25% femei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO