ZF 24

Alfred Toepfer ridică un siloz de 18.000 de tone în portul Hârşova

Alfred Toepfer ridică un siloz de 18.000 de tone în...

Autor: Gabriel Razi

28.10.2013, 00:05 574
Traderul de materii prime agricole Alfred Toepfer, cu afaceri locale de 424 milioane de euro, ridică un siloz de 18.000 de tone în localitatea Hârşova din judeţul Constanţa. Investiţia, ce include şi un buncăr de descărcare, turn de uscare, instalaţie de încărcare pe barje sau cântar, se ridică la 2,5-3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.
 
„Silozul asigură depozitarea pe verticală a cerealelor şi este format din nouă celule metalice amplasate grupat 3x3. Capacitatea de stocare pentru fiecare celulă este de 2.000 tone. Ele sunt executate cu suprastructură metalică şi închideri din tablă ondulată“, se arată într-un dosar depus de companie la Agenţia Na­ţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).
 
Odată construită, unitatea de stocare va avea acces la transportul pe Dunăre şi se va învecina cu Şantierul Naval Carsinav şi compania Sârme şi Cabluri Hârşova.
 
Traderul Toepfer este prezent deja în localitatea Hârşova printr-o magazie de 31.000 de tone închiriată de mai mult timp de la elveţienii de la Ameropa, unul dintre rivalii săi locali. Con­trac­tul dintre cele două companii expiră însă în luna iulie a anului viitor, potrivit unor informaţii din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO