ZF 24

Alpha Bank vinde unitati la 6 fonduri de investitii internationale administrate in Grecia

04.02.2009, 12:55 110

Alpha Bank, membra a grupului financiar elen Alpha, incepe in aceasta saptamana distributia fondurilor mutuale administrate de Alpha Asset Management, compania specializata de administrare a investitiilor a grupului omonin.

"Alpha Bank Romania este prima subsidiara a grupului care va distribui fonduri mutuale in afara Greciei, oferind acces pe pietele financiare internationale prin instrumente financiare pe termen mediu si lung, adaptate profilului investitorilor din Romania", a spus Stere Farmache, prim-vicepresedinte executiv Alpha Bank Romania.

Pachetul distribuit in prezent include sase fonduri, dintre care trei fonduri de actiuni, un fond de tipul fund of funds, un fond de obligatiuni si un fond de plasamente mixte.

Cele sase fonduri mutuale se adreseaza investitorilor persoane fizice sau juridice interesate de investitii pe termen lung, ca alternative la produsele clasice de economisire, cum sunt depozitele bancare. Fondurile sunt denominate in euro. Investitia minima recomandata este de 500 euro, iar orizontul de investire este cuprins intre doi si cinci ani.

Fondurile sunt disponibile in prezent in Bucuresti, in 13 unitati ale bancii, urmand ca intr-o scurta perioada sa fie distribuite si in unitatile Alpha Bank din tara.

Alpha Asset Management, divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank cu sediul la Atena, este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO