ZF 24

Alro Slatina şi-a triplat profitul în T1, la 78 mil.lei, pe fondul creşterii vânzărilor şi a preţului la aluminiu. Marjele de profitabilitate au crescut vizibil, la fel şi abilitatea companiei de a genera lichiditate

Marian Năstase, preşedintele Alro: Marjele de profitabilitate au crescut vizibil, la fel şi abilitatea companiei de a genera lichiditate.

Marian Năstase, preşedintele Alro: Marjele de profitabilitate au crescut vizibil, la fel şi abilitatea companiei de a genera lichiditate.

Autor: Roxana Rosu

15.05.2017, 10:04 192

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a înregistrat un profit net de 78 milioane lei în primul trimestru al anului, faţă de 27 milioane lei în perioada similară din 2016, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat cu 12%, la 634 milioane lei.

Profitul net ajustat (rezultatul net plus/(minus) cheltuială/(venit) cu/din deprecierea imobilizărilor, plus/(minus) pierdere/(câştig) din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru aplicarea contabilităţii de acoperire a riscurilor, plus/(minus) cheltuieli/(venit) cu/din impozitul pe profit amânat) s-a situat la 93 milioane de lei, în primul trimestru din 2017, comparativ cu 41 milioane de lei, în perioada similară din 2016.

„În primul trimestru al anului 2017, Alro a realizat o performanţă semnificativă atât din punct de vedere operaţional cât şi financiar, urmând strategia companiei pe termen lung, cea de creştere a producţiei şi vânzarilor de produse cu valoare adaugată, precum şi valorizând condiţiile de piaţă mai favorabile decât în perioada similară a anului precedent” a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro. „Marjele de profitabilitate au crescut vizibil, la fel şi abilitatea companiei de a genera lichiditate. Am realizat deja o parte semnificativă a profitului net bugetat pentru anul în curs, iar condiţiile actuale de piaţă ne fac să fim încrezători privind restul anului.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO