ZF 24

Ambasada Republicii Coreea se mută în SkyTower

Ambasada Republicii Coreea se mută în SkyTower

Autor: Departamentul Economic

05.07.2016, 12:58 1606

În total, spaţiul are o suprafaţă de 1.157 mp, contractul de închiriere fiind semnat pentru o perioadă de 5 ani.

"Am luat această decizie deoarece datorită mutării în SkyTower vom beneficia de o serie de facilităţi care garantează un grad ridicat de eficientizare a activităţii şi un nivel sporit de confort pentru personalul ambasadei. Suntem încântaţi că noul sediu al Ambasadei va fi la etajul 33 al celei mai moderne clădiri de birouri din capitală şi suntem mulţumiţi că, odată cu relocarea, rămânem tot în zona de nord a oraşului", a declarat Kim Eun-Joong, ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti.

SkyTower este o clădire modernă şi eficientă care beneficiază de un sistem integrat de gestionare a funcţiilor clădirii, asigurând eficientizarea consumului de energie şi o activare automată a luminilor şi a fluxului de aer. Turnul de birouri dispune de lumină naturală în fiecare birou, oferă posibilitatea unei compartimentări personalizate în funcţie de preferinţele fiecărui chirias, dar şi vizibilitate şi poziţionare excelente.

Ambasada Republicii Coreea devine chiriaşul cu numărul 23 al SkyTower, alături de companii din domenii diverse de activitate, de la industria bancară, până la IT&C, arhitectură sau sectorul energetic. Gradul de ocupare se ridică astfel la 96%, contractele de închiriere având un termen mediu de 5 ani.

"Relocarea Ambasadei Republicii Coreea se încadrează într-un trend general urmat de misiunile diplomatice străine din România, care caută să integreze în sediile lor valori emoţionale şi funcţionale. Astfel, am asistat în ultima perioadă la relocări din imobile interbelice încărcate de prestanţă şi nostalgie în spaţii de birouri noi, cu specificaţii tehnice superioare, eficienţă energetică şi confort ridicat. Ne bucură faptul că SkyTower a reprezentat alegerea ambasadei, care se va bucura de aceleaşi standarde ridicate ca şi ceilalţi chiriaşi ai noştri", a declarat Ruxandra Grinzeanu, director executiv al SkyTower Building.

Sky Tower, amplasat între strada Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, este cea mai înaltă clădire din România, având 37 de etaje (ultimul este etaj tehnic). Construcţia a fost finalizată la finele lui 2012 şi a necesitat investiţii de peste 120 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO