ZF 24

Ambasada SUA: Dragostea Regelui Mihai pentru România va dăinui permanent

Ambasada SUA: Dragostea Regelui Mihai pentru România va...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

06.12.2017, 14:00 93

„Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleanţele sale poporului român la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial şi serviciile sale aduse Forţelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Majestăţii Sale Legiunea de Merit. Patriotismul Majestăţii Sale Mihai I, dragostea sa pentru România şi dăruiea sa pentru poporul român vor dăinui permanent”, se arată în documentul citat.

Şi Ambasada Rusiei a transmis condoleanţe la moartea Regelui Mihai I.

"Ambasada Rusiei la Bucureşti, cu regret, a aflat despre moartea fostului Rege al României, Mihai I. Regele Mihai a intrat în istorie ca un curajos om de stat, care a reuşit să pună capăt escapadelor militare ale dictatorului român Ion Antonescu de partea Germaniei naziste. Alăturându-se coaliţiei antihitleriste, România a devenit aliatul Rusiei Sovietice şi a altor membri ai Naţiunilor Unite ceea ce a permis salvarea a zeci de mii de vieţi şi reconstrucţia postbelică a ţării mult mai accelerată. Înţelepciunea sa de om de stat a primit o înaltă apreciere în URSS, şi monarhului român i s-a acordat cea mai înaltă distincţie sovietică, Ordinul Victoriei. În 2005 şi 2010 Regele a participat la Parada de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie, şi a fost decorat de către Preşedintele Vladimir Putin cu Medalia jubiliară în onoarea celei de-a 60-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei", a transmis Ambasada Rusiei, pe pagina de Facebook.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Reprezentanţii mai multor ministere au convenit cu Casa Regală detaliile implicării lor în funeraliile Regelui Mihai, surse guvernamentale indicând că funeraliile vor avea loc pe 16 decembrie, iar cele trei zile de doliu naţional în intervalul 14-16 decembrie.

Aeronava cu trupul monarhului va sosi în România miercurea viitoare, 13 decembrie, la ora 11.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO