ZF 24

Ambiţiile lui Ovidiu Tender pe piaţa aeriană: 100.000 de pasageri şi afaceri de15 mil. euro

Ovidiu Tender, preşedintele grupului Tender: Vrem să facem concurenţă maşinilor, pentru că aceste zboruri sunt mai ief­tine decât trans­portul cu maşina

Ovidiu Tender, preşedintele grupului Tender: Vrem să facem concurenţă maşinilor, pentru că aceste zboruri sunt mai ief­tine decât trans­portul cu maşina

Autor: Mirabela Tiron

12.03.2014, 00:07 478

Compania aeriană TEN Airways, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, va începe să efectueze din 15 mai zboruri pe curse interne (Bucureşti-Tulcea şi Bucureşti-Timişoara) şi curse externe spre Italia şi Germania, sub noul brand lansat, Fly România.

„Suntem în postura de a demara zboruri regulate spre Europa şi ne gândim chiar şi la zboruri intercontinentale. Vrem să facem concurenţă maşinilor, pentru că aceste zboruri sunt mai ief­tine decât trans­portul cu maşina“, a declarat Ovidiu Tender, care con­tro­lează compania aeriană TEN Airwais.

Noua divizie ar trebui să aducă firmei venituri de 15 mil. euro, potrivit lui Cătălin Buţu, directorul general al TEN Airways. „Estimăm că vom avea în primul an de activitate 30.000 de pasageri pe cursele in­ter­ne, iar în total, pe rute interne şi externe 100.000 de pasageri. Zborurile interne vor contribui cu 30% în cifra de afaceri esti­mată“, a declarat Buţu, care a lucrat anterior în Tarom.

Cătălin Buţu a fost manager al departa­mentului de handling al Tarom la Beijing (China) în perioada 1998-2004. În perioada 2006-2008 el a ocupat funcţia de senior consultant în Beijing la Rochin Motors, parte din Alexandrion Group, iar în 2008 s-a alăturat companiei Jetran Air, unde a coordonat operaţiunile la sol, iar de un şi jumătate conduce compania TEN Airways. El este absolvent al Facultăţii Româno-Ame­ricane din Bucureşti (Afaceri Inter­naţionale) şi al Facultăţii Titu Maiorescu  (Psihologie), potrivit datelor din CV-ul postat pe site-ul de recrutare Best Jobs.

Cursele pe ruta Bucureşti-Timi­şoa­ra vor fi operate zil­nic, iar cele spre Tulcea  vor fi efectuate de trei ori pe săp­tă­mână. Nicio altă com­panie ae­riană nu ope­rea­ză în prezent curse re­gu­late de pe aeroportul din Tul­cea, iar pe Bu­cu­reşti-Timi­şoara o prezenţă im­por­tantă era compania Carpat­air, care a sus­pendat însă aceste curse după ce a intrat în insolvenţă. Şeful TEN Airways a men­ţionat că decizia de-a opera zboruri pe această rută a fost luată înainte de intrarea în insolvenţă a Carpatair.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO