ZF 24

Amenzi de peste doua milioane lei pentru nereguli in supermarketuri si hipermarketuri, legate de vanzarea de produse expirate

16.07.2009, 18:11 26

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au dat amenzi de peste doua milioane de lei dupa ce au verificat peste 600 de supermarketuri si hipermarketuri, principalele nereguli privind vanzarea de produse alimentare expirate, informeaza Mediafax.

In perioada 5-15 iulie, inspectorii ANSVSA au controlat 606 supermarketuri si hipermarketuri, din care 318 au fost amendate, 63 au primit avertismente, iar la o unitate a fost suspendata activitatea pana la remedierea deficientelor.

Principalele abateri constatate de inspectori au fost cele privind comercializarea de alimente expirate, etichetarea, ambalarea, depozitarea produselor alimentare si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, a echipamentelor si ustensilelor de lucru.

Inspectorii ANSVSA au dat in total amenzi de 2.018.700 de lei si au retras de la comercializare 4,2 tone de produse de origine animala si non-animala, valoarea totala a acestora fiind de 40.758 de lei. Produsele retrase de la comercializare aveau termenul de valabilitate depasit, erau depozitate necorespunzator sau nu erau insotite de documente care sa le ateste provenienta ori salubritatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO