ZF 24

Americanii au dat drumul la bani: planul autoritatilor insumeaza 1.500 mld. dolari

10.02.2009, 19:11 22

Rezerva Federala Americana (Fed) a anuntat astazi ca va extinde programul de sustinere a sectorului bancar pana la 1.000 de miliarde de dolari, bani destinati sa sustina creditele de consum si cele ipotecare, scrie presa internationala.

Programul administratiei americane ar putea urca astfel la circa 1.500 de miliarde de dolari, intrucat Trezoreria SUA a anuntat un program de parteneriat public privat de circa 500 de miliarde de dolari, destinat activelor bancare toxice.

Secretarul trezoreriei americane, Timothy Geithner, si-a anuntat marti planul de stabilitate financiara, precizand ca institutia pe care o conduce si alte institutii guvernamentale se vor alia cu grupurile private pentru a crea un fond pentru active bancare toxice care ar putea produce o capacitate de finantare 500 de miliarde de dolari, valoare care s-ar putea dubla in functie de evolutia programului, scrie Market Watch. "Planuim sa incepem de la 500 de miliarde de dolari insa credem ca aceasta schema ar produce o capacitate de finantare de pana la 1.000 de miliarde de dolari", a spus Geithner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO