ZF 24

Americanii de la Bechtel pleacă după ce au luat 1,4 mld. euro pe 52 kilometri de autostradă

Contractul cu americanii de la Bech­tel a fost semnat în 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase. Mediafax Foto

Contractul cu americanii de la Bech­tel a fost semnat în 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase. Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

23.05.2013, 22:14 2035

Compania naţională de drumuri (CNADNR) se pregăteşte să rezilieze şi ultimul contract pe care îl mai are cu americanii de la Bechtel, care au încasat deja peste 1,4 mld. euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă finalizaţi şi alţi 60 de kilometri care sunt doar pe jumătate construiţi.

„Luni se încheie (contractul cu Bech­tel - n.red.) cu totul. O să aveţi mesaj oficial şi comunicat de presă“, a spus Dan Şova, ministrul delegat pen­tru proiecte de infrastructură şi inves­tiţii străine, după un eveniment organi­zat ieri de Camera de Comerţ Româ­no-Britanică. 

Rezilierea contractului va implica însă şi plata unor despăgubiri către con­structorul american, având în vedere că încetarea contractului se face înainte ca lucrările să fie finalizate. Întrebat care vor fi despăgubirile pe care statul ro­mân le va plăti america­nilor, Şova a spus că suma a fost deja stabilită însă nu poate să o comunice încă.

Contractul cu Bech­tel a fost sem­nat în 2003, în timpul guvernării Adri­an Năstase, fiind prezentat ca un par­teneriat public-privat, însă în cele din urmă acesta s-a transformat într-un pro­iect finanţat exclusiv de stat.

Citiţi mai multe şi pe www.zfcorporate ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO