ZF 24

Americanii de la FitBit, cumpărătorii Vector Watch, deschid la Bucureşti un centru de cercetare & dezvoltare şi servicii

Americanii de la FitBit, cumpărătorii Vector Watch,...

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2017, 14:28 3781

Compania americană FitBit, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de gadgeturi purtabile, care a preluat producătorul local de ceasuri inteligente Vector Watch, va deschide la Bucureşti un centru de cercetare & dezvoltare şi servicii.

FitBit a înfiinţat în luna noiembrie a anului trecut în România o companie care să gestioneze aceste activităţi, denumită FitBit Development SRL. Cererea de înfiinţare a fost depusă în data de 4 noiembrie, ceea ce arată că la acea dată, cel mai probabil, FitBit şi Vector agreaseră deja mare parte din detaliile legate de tranzacţie.

Domeniul principal de activitate declarat de companie este: “activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea”. Firma din România deste deţinută integral de FITBIT INTERNATIONAL LLC, cu sediul social în S.U.A., Wilmington. Administratorii companiei din România sunt Andrew Paul Missan şi Ronald Wayne Kislink. Andrew Missan este vicepreşedinte al FitBit, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Contactat de ZF, Andrei Pitiş, fondatorul Vector Watch care - odată cu tranzacţia de preluare a devenit vicepreşedinte pentru inginerie al firmei americane, a precizat că în Bucureşti vor fi desfăşurate activităţi de top şi nu unele de rutină. “Va fi un centru de dezvoltare <<cutting edge>> al FitBit, care va include activităţi de cercetare, management, design şi software engineering pentru produsele companiei”, a declarat Pitiş. “Vom defini produse, nu ne vom ocupa doar de implementare”.

Vector Watch a anunţat marţi că a ajuns “recent” la un acord de vânzare a unei părţi dintre activele sale către compania americană FitBit.

Fitbit a înregistrat în primele nouă luni din anul 2016 venituri de 1,595 miliarde de dolari, faţă de 1,146 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2015. Profitul net al FitBit pentru perioada menţionată a fost de 43,5 mil. dolari, faţă de 11,5 mil. dolari, în anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO