ZF 24

Americanii nu uita niciodata - cineastul Roman Polanski, arestat la sosirea in Elvetia, dupa 31 de ani de la emiterea unui mandat de arestare in SUA

Cineastul Roman Polanski, arestat la sosirea in Elvetia, dupa 31 de ani de la emiterea unui mandat de arestare in SUA
27.09.2009, 14:10 104

Cineastul franco-polonez Roman Polanski a fost arestat sambata,la sosirea sa in Elvetia, unde se pregatea sa participe laFestivalul International de Film de la Zurich, informeazaBBC.

Polanski a admis in 1977 ca a avut relatii secxuale ilegale cu ofata de 13 ani, dar a fugit in Franta inainte ca tribunalul sa isianunte sentinta.

Initial a fost acuzat de sase infractiuni penale, pentru acesteaputand primi condamnarea la inchisoare pe viata.

Recent, cineastul a incercat sa scape de acuzatiile de viol,spunand ca initial a cazut la o intelegere cu judecatorul care aanalizat cazul, dar ulterior nu a mai luat-o in considerare,judecatorul fiind in prezent mort.

Producatorul de film nu a mai pus piciorul pe teren americantemandu-se ca va fi considerat fugar. Acesta a evitat chiar safilmeze in Marea Britanie de frica unei extradari.

Oscarul primit in 2002 pentru filmul "Pianistul" a fost primitin numele acestuia de Harrison Ford.

Polanski urma sa fie celebrat la Festivalul International defilm de la Zurich, care se desfasoara intre 24 septembrie si 4octombrie. Polanski urma sa primeasca premiul pentru intreagaactivitate si, in cadrul festivalului, vor rula cateva filme dinopera sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO