ZF 24

Americanii sunt dispusi sa apeleze la santaj sau sa dea vina pe colegi pentru a-si pastra joburile

08.03.2009, 18:55 20

O treime (28%) din americani sunt dispusi sa faca lucruri mai putin onorabile pentru a-si pastra locul de munca, cum ar fi sa dea vina pe colegii de serviciu pentru eventualele greseli, sa apeleze la santaj sau chiar sa flirteze cu un superior, potrivit celui mai recent studiu al Adecco, cea mai mare companie de recrutare din lume.

Studiul Adecco mai arata ca lupta pentru pastrarea locurilor de munca devine din ce in ce mai brutala si mai competitiva in randurile americanilor, unde nu supravietuieste cel care se adapteaza cel mai bine noilor nevoi, ci angajatul lipsit de scrupule.

Cei mai lipsiti de scrupule si totodata cei mai disperati sa isi pastreze locul de munca sunt angajatii care fac parte din generatia Y, nascuti dupa 1982. Mai mult, 44% din barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani din aceasta categorie de respondenti sustin sunt dispusi sa si faca lucruri necinstite pentru a-si pastra jobul.

Studiul realizat de Adecco arata ca aproape jumatate din cei chestionati se asteapta ca platile si compensatiile pe care le vor primi sa stagneze sau sa scada in acest an. Mai mult, 8 din 10 chestionati au spus ca managerii nu mai sunt la fel de atenti la locul de munca precum erau inainte de criza.

La inceputul saptamanii trecute, un studiu britanic scotea la iveala faptul ca angajatii devin din ce in ce mai dispusi sa accepte un program mai lung de lucru, sa li se reduca salariul, sa li se diminueze beneficiile si chiar sa accepte comportamente inadecvate din partea sefilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO