ZF 24

Analiştii Erste recomandă acţiunile Romgaz la cumpărare şi văd un potenţial de creştere de 47%

Tamas Pletser, analist la Erste GroupTamas Pletser analist la Erste Group

Credem că principiul motor de creştere a profitabilităţii Romgaz îl constituie noul regim pentru gazele naturale. Cel mai probabil guvernul se va ţine de promisiunile pe care le-a făcut reprezentanţilor FMI, având în vedere că situaţia financiară şi reputaţia României atârnă de acest acord.

Tamas Pletser, analist la Erste GroupTamas Pletser analist la Erste Group Credem că principiul motor de creştere a profitabilităţii Romgaz îl constituie noul regim pentru gazele naturale. Cel mai probabil guvernul se va ţine de promisiunile pe care le-a făcut reprezentanţilor FMI, având în vedere că situaţia financiară şi reputaţia României atârnă de acest acord.

Autor: Adrian Cojocar

30.01.2014, 00:08 74

Analiştii grupului bancar Erste, proprietarul celei mai mari bănci autohtone, BCR, au emis recent un raport în care recomandă la „cumpărare“ ti­tlurile producătorului de gaze Romgaz Mediaş (SNG) cu un preţ ţintă de 49,5 lei/acţiune.

Preţul estimat pentru acţiunile Romgaz este cu 47% mai ridicat decât cotaţia de ieri a acestor titluri de pe bursă, de 33,62 lei/unitate.

Erste şi BCR au făcut parte din consorţiul de intermediari care au listat anul trecut Romgaz pe bursă, motiv pentru care o perioadă de timp nu au putut emite recomandări pe acţiunile Romgaz, acesta fiind primul raport emis de către analiştii Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO