ZF 24

Anchor începe într-o lună „resuscitarea“ Plaza Mall, care resimte din plin concurenţa AFI Cotroceni

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

03.04.2014, 00:07 4942

Mallul Plaza România din cartierul Drumul Taberei din Capitală, inaugurat de Anchor Grup din Turcia în urmă cu zece ani, va intra într-un amplu proces de renovare ce va costa peste 10 mil. euro şi va fi realizat în etape, astfel încât două treimi din spaţiile centrului să rămână funcţionale.

„Am obţinut autorizaţia, avem finanţare din partea grupului şi rămâne să desemnăm constructorul dintr-un număr de trei firme aflate pe lista scurtă. În aproximativ o lună, după Paşte, vom începe efectiv lucrările, cu aripa de la intrarea principală, dinspre bulevardul Timişoara“, a declarat pentru ZF Răzvan Gaiţă, general manager al Anchor Grup.

Dacă în 2004, la momentul deschiderii, Plaza era cel mai mare şi mai vizitat mall din Bucureşti, în ultimii cinci ani rezultatele proiectului au scăzut abrupt. În 2009, când la doi kilometri de Plaza s-a deschis AFI Cotroceni, un mall de două ori mai mare, Plaza realiza venituri de peste 19 mil. euro. Anul trecut, încasările mallului au ajuns la 7,2 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre programul de renovare de la Bucureşti Mall şi Plaza România 

- încasările Plaza România în ultimii doi ani; afacerile Bucureşti Mall 

- date despre proprietari

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO