Andrei Rădulescu, BT: Divergenţele de politică monetară pe plan extern şi percepţia de risc din intern vor influenţa ratele de dobândă din sectorul bancar

1 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Ratele de dobândă din sectorul bancar intern vor fi influenţate pe termen scurt de intensificarea divergenţelor de politică monetară, între Statele Unite şi Zona Euro, şi de evoluţia percepţiei de risc privind mix-ul de politici economice, cu impact asupra stabilităţii macro-financiare, pe plan intern, în condiţiile în care marjele au avut o creştere generalizată în ianuarie, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Datele publicate miercuri de BNR cu privire la evoluţia ratelor de dobândă în ianuarie indică o creştere generalizată a marjelor nete de dobândă în prima lună a anului, evoluţie determinată, în principal, de majorarea ratelor de dobândă la credite, pe fondul intensificării percepţiei de risc privind mix-ul intern de politici economice pe termen scurt şi mediu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
dobanda
, evolutie
, rate
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide