Andrei Rădulescu, BT: Sectorul de construcţii va înregistra în perioada 2017-2019 o creştere medie anuală de 4,4%

15 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Sectorul de construcţii va înregistra în perioada 2017-2019 o creştere medie anuală de 4,4%, pe fondul perspectivelor de continuare a ciclului economic post-criză, eliminării taxei pe construcţii speciale şi nivelului accesibil al costurilor de finanţare, comentează Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, construcţiile au dat primele semne de stabilizare în ianuarie 2017, după evoluţiile nefavorabile din lunile anterioare. Astfel, construcţiile (sector intensiv în capital şi forţă de muncă) au revenit pe creştere (ritm lunar de 5,1%), după trei luni de declin.

Această evoluţie a fost determinată de majorarea consemnată de componenta construcţii noi (26,3% lună/lună). Pe de altă parte, lucrările de reparaţii curente şi cele de reparaţii capitale au scăzut cu dinamici lunare de 5,7%, respectiv 51,2%. Din perspectiva obiectelor de construcţii se evidenţiază avansul lucrărilor de construcţii clădiri rezidenţiale cu 108,3% lună/lună. Totodată, lucrările de construcţii clădiri nerezidenţiale au urcat cu un ritm lunar de 1,7%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
constructii
, crestere
, sector
, inregistrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide