ANALIZĂ

Angajaţii din multinaţionale au o productivitate dublă faţă de cei din companiile româneşti

19 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Vezi galeria foto Prof. dr. Cezar Mereuţă, cercetător asociat al Centrului de Modelare Macroeconomică al Academiei Române şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România: „Acesta ar trebui să fie obiectivul României pentru următorii zece ani: să crească productivitatea medie a angajaţilor de la 30% din media UE la 55 – 57% din media UE, pentru ca PIB-ul per locuitor să ajungă la 80% din media europeană.“

♦ Un angajat dintr-o multinaţională are o productivitate de 24.000 de euro pe an, de două ori mai mare decât a unui angajat dintr-o companie românească ♦ Productivitatea medie a angajaţilor din toate companiile din România este de 15.000 de euro pe an, la 30% din media UE ♦ Ţinta României în următorii 10 ani trebuie să fie creşterea productivităţii angajaţilor la 55- 57% din media UE.

Angajaţii din multinaţionalele din România au o pro­ductivitate medie de circa 24.000 de euro pe an, de peste două ori mai mare prin comparaţie cu producti­vitatea medie din com­paniile româneşti, unde valoarea este de 11.000 de euro pe an, arată datele prelucrate de prof. dr. Cezar Mereuţă pe baza informaţiilor publicate anul acesta de Eurostat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2017

 
Cuvinte cheie:
productivitate
, angajati
, companii
, dublare
, multinationale
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide