ZF 24

Angajatii neperformanti pleaca primii

08.03.2009, 19:40 21

Daca pana la ivirea crizei financiare in Romania companiile mentieau in pozitii angajati care se dovedeau neperformanti, in speranta ca acestia vor reusi intr-un final sa devina eficienti, in ultimele luni, povestea s-a schimbat.

"Decizia de concediere, in orice firma, pune pe primul loc persoanele care nu au rezultate si atitudine corespunzatoare. Dar acestea presupun un efort consecvent si o implicare permanenta din partea angajatilor. Sigur, oricand e un inceput si e bine ca schimbarea sa apara mai tarziu decat niciodata, dar, din pacate, o schimbare facuta azi nu va schimba decizia de concediere luata tot azi", spune Simona Podgoreanu, profesor de HR la compania de training Exec-Edu, parte a scolii de afaceri Asebuss.

Asadar, vestea proasta pentru angajatii neperformanti este ca perioadele de criza sunt un bun prilej pentru companii sa scape de angajatii care nu aduc profit si sa pastreze si sa si fidelizeze pe cei care au dovedit ca genereaza performanta.

Despre cum a schimbat criza politica companiilor cu privire la angajati cititi maine in suplimentul Profesii al ZIARULUI FINANCIAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO