ZF 24

Angajatorii din IT vor majora salariile brute pentru ca netul să rămână acelaşi, chiar dacă nu sunt obligaţi, pentru că altfel le vor pleca oamenii

Angajatorii din IT vor majora salariile brute pentru ca...

Autor: Roxana Rosu

29.10.2017, 10:00 1989

Într-o piaţă inflamată de deficitul de forţă de muncă nu poţi să nu menţii salariul net al angajaţilor. „Dacă am avea 15.000 de specialişti în plus, în trei luni ar avea toţi loc de muncă. E o competiţie acerbă pentru angajaţi. E imposibil să te duci la un angajat din IT şi să îi spui că salariul lui va scădea din cauza acestor modificări”, a spus Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS (Aso­ciaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii ) la ZF Live.

Industria IT estimează că ultimele măsuri fiscale anunţate de guvern, respectiv transferul CAS şi CASS în grija angajatului şi taxa de solidaritate, vor duce la creşterea costului companiilor cu forţa de muncă cu aproape 10%, pentru a menţine salariile nete la nivelul actual.

„Ne-am obişnuit să ne uităm la IT ca la un Făt-Frumos şi să aşteptăm creşteri. Dar aceste creşteri ale industriei apar dacă mediul economic este stabil şi predictibil. Ultimele măsuri legate de CAS şi CASS, taxa de solidaritate vor creşte costul forţei de muncă cu aproape 10%. Industria IT va trebui să ingurgiteze costuri suplimentare de vreo 10 mil euro, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii care să aducă plus-valoare“, a spus Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS (Aso­ciaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii ) la ZF Live.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO