ZF 24

Angajatorii italieni recrutează dulgheri, electricieni şi constructori din România pe salarii de trei ori mai mari

Românii sunt în continuare interesaţi să meargă să lucreze în străinătate, dat fiind faptul că salariile sunt mai mari

Românii sunt în continuare interesaţi să meargă să lucreze în străinătate, dat fiind faptul că salariile sunt mai mari

Autor: Corina Mirea

09.02.2015, 00:06 1367
Companiile italiene au nevoie de oameni care să cunoască o meserie, cum este cea de dulgher, electrician sau constructor, iar românii sunt foarte bine pregătiţi în aceste domenii. De aceea, meseriaşii români sunt foarte căutaţi de către angajatorii italieni, care oferă salarii de până la 1.500 de euro pe lună electricienilor, de exemplu, susţine Lara Ravasi, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Humangest România.
 
„Avem circa 1.000-1.500 de angajaţi pe care îi închiriem în cea mai mare parte companiilor din Italia. Românii sunt mai buni ca italienii în ceea ce priveşte cunoaşterea unei meserii, există o cultură în acest sens pe plan local. În Italia, odată cu automatizarea industriei, cultura meseriilor a dispărut, nu mai sunt competenţe specializate. Sigur, şi în România sunt căutaţi cam aceiaşi meseriaşi, cu precădere muncitori calificaţi în distribuţie sau industria alimentară, unde fluctuaţia de personal este mare, dar ne axăm mai mult pe plasarea de forţă de muncă în Italia”, explică Lara Ravasi, cea care conduce businessul Humangest în România din anul 2010.
 
Ea a mai spus că românii sunt în continuare interesaţi să meargă să lucreze în străinătate, dat fiind faptul că un electrician, spre exemplu, poate câştiga în Italia circa 1.500 de euro net pe lună, faţă de 500- 600 de euro net/lună în România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO