ZF 24

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai...

Autor: Alex Ciutacu

26.07.2017, 14:46 5098

Dezvoltatorii de roboţi sunt din ce în ce mai aproape de a revoluţiona piaţa muncii. Mai multe companii, printre care Saks Fifth Avenue şi retailerul chinez JD.com lucrează la abilitatea unui sistem automatizat de a împacheta produse pentru transport şi se dovedeşte că maşinile lucrează cu 50% mai rapid, potrivit WSJ.

Acţiunea de a ridica un produs şi de a-l pregăti pentru transport este simplă pentru un copil, dar a fost o mare bătaie de cap pentru retailerii care încearcă să îşi automatizeze forţa de muncă.

Companiile susţin că maşinăriile lor pot muta produse cu 50% mai rapid decât angajaţii.

Retailerii şi companiile de logistică se bazează pe această revoluţie tehnologică pentru a putea ţine pasul cu creşterea explozivă din domeniul comerţului online care, în Statele Unite, a înregistrat venituri de 390 de miliarde de dolari în 2016, aproape dublu faţă de 2011.

Această creştere din comerţul online a creat o cerere imensă de forţă de muncă. Depozitele din Statele Unite au adăugat, în ultimii cinci ani, peste 260.000 de joburi noi.

Departamentul Muncii din Statele Unite înregistrează 950.000 de oameni care lucrează în depozite pentru retaileri online.

Lipsa de angajaţi se face resimţită, în special, în  apropierea sărbătorilor ceea ce duce la creşteri în salariile angajaţilor.

Împachetarea produselor pentru transport este una dintre cele mai costisitoare activităţi din procesul de vânzări online şi este cel mai puţin automatizat. Înlocuirea resurselor umane cu roboţi ar putea să scadă costurile cu 20%, susţine Marc Wulfraat, preşedinte al firmei de consultanţă MWPVL International Inc.

„Când vorbim despre sute de milioane de unităţi, cifrele vor fi semnificative. Cine va face automatizarea cât mai repede va avea un avantaj extraordinar”, spune Wulfraat.

Până în acest moment, sistemele robotizate aveau nevoie de instructaj pentru fiecare produs în parte. Acest lucru este lipsit de practicabilitate în contextul unei companii care lucrează cu milioane de produse în continuă schimbare.

Companii de automatizare precum Kuka AG, Dematic Corp, Honeywell International Inc. şi start-up-uri precum RightHand Robotics şi IAM Robotics LLC lucrează la sisteme automatizate de ridicare şi ambalare a produselor.

Un sistem al dezvoltatorilor de la RightHand Robotics este actualizat zi de zi cu mii de produse, de la scutece pentru copii până la miere de albine, pentru a se obişnui cu împachetarea acestora pentru transport.

Hudson Bay testează acest sistem al celor de la RightHand Robotics într-un centru de distribuţie din Ontario, California:

„Sistemul ăsta poate să lucreze 24 de ore pe zi. Nu se îmbolnăveşte şi nu fumează”, a declarat Erik Caldwell, vice-preşedintele senior al Hudson Bay.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO