ZF 24

Angela Merkel: fara ajutoare financiare "la gramada" pentru estul Europei

Angela Merkel: fara ajutoare financiare pentru estul Europei
01.03.2009, 18:02 31

Germania a respins duminica apelurile pentru un plan financiar de cateva zeci de miliarde de euro destinat Europei de Est, chiar si dupa ce Ungaria a implorat Uniunea Europeana sa nu lasa o noua "cortina de fier" sa imparta continentul in bogati si saraci, scrie The Wall Street Journal.

"Situatia este diferita in economiile europene", a declarat cancelarul german, Angela Merkel. "Nu putem compara nici Slovacia , nici Slovenia cu Ungaria", a precizat ea.

Merkel a mentionat ca Germania si Uniunea Europeana sunt pregatite sa ajute statele care au nevoie, de la caz la caz. "Am aratat in special in cazul Ungariei ca ajutam statele care au nevoie. Si vom continua sa facem acest lucru prin intermediul institutiilor internationale", a spus cancelarul.

Inaintea summitului, noua state din sud-estul Europei - Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Romania si cele trei state baltice - au lansat un apel comun pentru sustinerea financiara a regiunii. Insa ministrul polonez de finante, Jacek Rostowski, a spus ca statele europene nu ar trebui tratate la gramada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO