ZF 24

Angela Merkel spera sa oblige bancile sa plateasca pentru riscurile luate

14.03.2010, 17:32 23

Germania analizeaza mai multe optiuni prin care sa faca bancilesa plateasca o serie de taxe astfel incat contribuabilii sa nu fienevoiti sa achite riscurile luate de institutiile bancare, adeclarat cancelarul german Angela Merkel pentru publicatia SonntagAktuell, informeaza Les Echos.

"Este clar pentru toti ca contribuabilul nu paote plati pentruriscurile luate de banci", a spus cancelarul intr-un interviuacordat publicatiei saptamanale. "Lucram in acest moment asupralectiilor ce trebuie invatate de pe urma crizei. Una dintre ele vafi stabilirea unei taxe in functie de riscurile luate de obanca".

Un aliat al cancelarului a declarat saptamana trecuta ca bancilevor varsa la bugetul Germaniei 0,1% din rezerve pentru a puteaacoperi financiar planurile de salvare ale guvernului german.

Ministrul de finante german Wolfgang Schauble a declarat lunatrecuta pentru Reuters ca spera sa se ajunga la un acordinternational prin care bancile sa participe financiar la costurilecrizei economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO