ZF 24

Animax: În România există peste 10 milioane de animale de companie. Unul din doi români are căţel, pisică, peşte sau papagal

Animax: În România există peste 10 milioane de animale...
29.12.2013, 13:22 2409

În România există mai bine de zece milioane de animale de companie, cei mai mulţi români având câini, pisici şi peşti, potrivit reprezentanţilor Animax, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa de pet-shopuri. Ei afirmă că există şi români care au optat pentru păsări sau animale de companie exotice, însă cifrele privind numărul lor sunt mult mai mici.

“În România există peste patru milioane de câini, patru milioane de pisici şi două de peşti. Din totalul numărului de câini credem că 1-1,5 milioane sunt maidanezi, restul sunt fie câini de curte sau de apartament. Una din patru familii din România are un câine.” Reprezentanţii Animax spun că şi câinii de curte sunt consideraţi animale de companie, deşi proprietarii îi hrănesc de multe ori cu resturi de mâncare, nu cu hrană specializată.

“Din totalul pieţei de pet-uri (animale de companie, n.red.) circa 75-80% reprezintă vânzările de produse pentru câini şi pisici.”

În momentul în care intră pe o piaţă nouă reprezentanţii Animax analizează atât nivelul economic al zonei cât şi numărul de familii care au cel puţin un câine – fie că este vorba de animal de curte sau de apartament. “În Galaţi spre exemplu 45% din gospodării au un câine.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO