ZF 24

Antonio Eram, unul dintre "Golden boys" ai IT-ului românesc, a obţinut o finanţare de 2 milioane de dolari pentru o aplicaţie mobilă de creditare

Antonio Eram, unul dintre "Golden boys" ai IT-ului...

Autor: Ioana Nita

14.01.2015, 12:32 5415

Netopia, compania românească specializată în dezvoltarea şi procesarea serviciilor de plată online, a primit o finanţare de 2 milioane dolari de la un grup de investitori din Mexic şi SUA pentru o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia utilizatorii mexicani pot obţine împrumuturi de valoare mică.

„Întotdeauna am susţinut că tranzacţiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru că tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender”, a declarat Antonio Eram, CEO-ul şi fondatorul Netopia.

Ce pot face ochelarii Google Glass, o testare în direct a dispozitivului în premieră la ZF. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 17 aprilie, cu Antonio Eram

Aplicaţia a fost lansată pe piaţa din Mexic în martie 2013 şi este disponibilă pentru terminalele Apple şi pentru dispozitivele care rulează Android. Pentru a obţine un împrumut, a cărui valoare maximă este de 5.000 de pesos (340 dolari), utilizatorii trebuie să completeze o solicitare în cadrul aplicaţiei, iar apoi, într-un interval de până la 40 de minute, aceştia primesc banii în contul bancar personal dacă cererea a fost aprobată.  Utilizatorii aleg singuri data scadenţei creditului, termenul de rambursare fiind de maxim 31 de zile. Rata dobânzii percepute este de 1% pe zi. 

Mobilender a fost dezvoltat de echipele Netopia din Bucureşti si Sillicon Valley. Serviciul este disponibil deocamdată doar în Mexic, însă compania are în plan să se extindă şi în restul ţărilor din America de Sud.

„Piaţa din Mexic este perfectă pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populaţie extrem de largă şi ne oferă premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine”, a spus Eram.

În România, Netopia oferă serviciul mobilPay, fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă în ceea ce priveşte procesarea plăţilor mobile şi online. 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO