ZF 24

Anuntul Moody's trimite la podea monedele Poloniei, Cehiei si Ungariei

Anuntul Moody's trimite la podea monedele Poloniei, Cehiei si Ungariei
17.02.2009, 16:02 20

Zlotul polonez, coroana ceha si forintul ungar s-au depreciat puternic fata de euro astazi, dupa ce agentia de rating Moody's a anuntat ca recesiunea ar putea fi mai grava in Europa de Est iar bancile care detin operatiuni in aceasta regiune ar putea suferi o scadere a ratingului, scrie Reuters.

La ora 16:00 (ora Romaniei) Zlotul polonez era cotat la 4,909 unitati fata de euro, in scadere cu 1,3% fata de nivelul de inchidere de ieri. Cursul coroana ceha/euro a urcat la maximul ultimelor 40 de luni, iar forintul maghiar a pierdut 1,1%, pana la 307,730 fotinti/euro.
 

"Moody's se asteapta la presiuni pentru reducerea ratingurilor pentru bancile europene", ca rezultat al calitatii in scadere a activelor, a anuntat astazi institutia de rating. Conform agentiei de rating, Raiffeisen International Bank, Erste Group Bank, Societe Generale, Unicredit si KBC Group detin cele mai mari operatiuni in regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO