ZF 24

Apartamentele cu trei camere din Bucureşti, un nou minim după o scădere de 1.400 de euro în octombrie

Apartamentele cu trei camere din Bucureşti, un nou minim...

Autor: Cristi Moga

13.11.2013, 00:08 1938
Proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti au redus preţurile solicitate cu aproape 2% în octombrie faţă de luna septembrie, nivelul mediu ajungând la 73.800 de euro, potrivit Indexului Imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.
 
După o scădere de 1.400 de euro într-o singură lună, preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti au consemnat un nou minim al ultimilor şapte ani, pe fondul modificării programului Prima casă prin care de la sfârşitul lunii august se garantează doar credite ipotecare în lei.
 
„În ultimele două luni s-a simţit o scădere pe piaţa rezidenţială, fie că vorbim de cerere sau de o presiune mai mare pe vânzători să accepte marje de negociere mai ridicate“, declară reprezentanţii firmei Coldwell Banker.
 
Aceştia afirmă că situaţia este diferită în funcţie de segmentul de piaţă - nou sau vechi, locuinţe mai accesibile sau mai scumpe - şi pun scăderea de preţ în primul rând pe fondul modificării programului Prima casă care i-a determinat şi pe investitori să găsească soluţii alternative de finanţare. Totodată, bugetul de achiziţii al cumpărătorilor a scăzut după modificarea programului Prima casă, în condiţiile în care pe fondul unor costuri mai mari cu creditele în moneda naţională clienţii se pot împrumuta mai puţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO