ZF 24

Apolodor, firma lui Radu Ouatu, va reabilita centrul istoric al Capitalei

12.04.2010, 11:57 215

Compania de constructii Apolodor, detinuta de omul de afaceriRadu Ouatu, a castigat licitatia privind punerea in siguranta alucrarilor din centrul istoric, dupa ce contractul cu firmaspaniola Sedesa a fost reziliat in septembrie 2009. Lucrarile vorincepe saptamana aceasta, urmand ca pana la sfarsitul anului 2010sa finalizeze toate cele 16 strazi (utilitatile, mobilierul stradalsi iluminatul public).

Contractul initial cu Sedesa a fost semnat de Primaria Capitalei inseptembrie 2006 la o valoare de 26,9 mil. euro, inclusiv TVA, iarulterior Consiliul General al Municipiului Bucuresti a suplimentatvaloarea lucrarilor cu 8,7 mil. euro. Lucrarile de constructie auinceput efectiv in aprilie 2007, dupa ce au fost primite avizele deconstructie si au fost sistate in noiembrie 2008, din lipsafondurilor de la PMB.

"In paralel, Primarul General va incepe discutiile cu MinisterulDezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legalnecesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona", au declaratreprezentantii PMB.

Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afacerilocali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, esterecunoscuta drept una dintre principalele companii de constructiispecializate in demolari, care a intrat in ultimii ani si insectorul de infrastructura ca subcontractor, unul dintre proiectefiind autostrada Arad-Timisoara. Potrivit ultimelor informatiidisponibile, businessul Apolodr a scazut anul trecut cu circa 22%,pana la 74,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO