ZF 24

Aproape 40% din absolvenţii de MBA au fost promovaţi în timpul programului sau după finalizarea studiilor. Un absolvent: "Şansele de promovare mi-au crescut cu cel puţin 50%"

Aproape 40% din absolvenţii de MBA au fost promovaţi...

Autor: Corina Mirea

21.04.2014, 00:09 400

Peste o treime (39%) din managerii care au absolvit anul trecut cursurile unui MBA au fost promovaţi în cadrul companiei pentru care lucrau la momentul înscrierii în program, arată rezultatele sondajului la care au participat 163 de executivi care au urmat cursurile unui MBA în ultimul an.

„Este adevărat că un MBA te ajută, este un avantaj competiţional care mie mi-a crescut şansele de promovare cu cel puţin 50%. Promovarea vine şi în urma unui MBA, dar programul nu îţi garantează un traseu ascendent, nu îţi garantează nimic, de fapt, în afară de cunoaştere. Ulterior, promovarea vine ca merit al rezultatelor, al experienţei şi al cunoştinţelor acumulate”, spune Marius Brezeanu, absolvent al programului de Executive MBA oferit în România de şcoala de afaceri  Tiffin University, în valoare de aproximativ 18.000 de euro.

El lucrează în cadrul producătorului de pompe Grundfos România de aproximativ şase ani, unde a avansat din poziţia de project coordinator la cea de operations manager pentru Ungaria, Bulgaria şi România în anul 2010.

Următoarea promovare a sa în cadrul companiei a venit tot aproape la doi ani distanţă, când conducerea Grundfos România

l-a numit operations manager pentru Europa de Sud-Est, ce-i drept, aproape de momentul în care se pregătea să îşi ia diploma de EMBA.

„Compania are un program foarte bine gândit pentru manageri. Aceasta trimite la cursurile de EMBA oamenii cu potenţial. Sigur, asta nu înseamnă că cei pe care îi susţine vor promova automat sau că este o condiţie pentru a prelua acea poziţie superioară, însă este o modalitate de a garanta un anumit nivel de cunoaştere pentru funcţia respectivă”, explică el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO