ZF 24

Arabesque a inaugurat MatHaus, un nou format de magazin de materiale de construcţii de tip DIY

Arabesque a inaugurat MatHaus, un nou format de magazin...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2017, 14:12 3996

Compania românească Arabesque a inaugurat astăzi, la Iaşi, primul magazin sub noul brand MatHaus, dedicat clienţilor persoane fizice, în urma unei investiţii de  aproximativ 10 milioane de euro.

 “MatHaus, brandul de retail Arabesque, este dedicat tuturor celor care au de renovat, reparat ori construit. MatHaus este magazinul oamenilor puşi pe treabă, indiferent că este vorba de modernizarea unei locuinţe sau de construcţia şi amenajarea unei case.”, a declarat Cristian Matei, directorul de retail Arabesque.

Noul magazin are o suprafaţă de 9000 mp, plus 14.000 mp o platform exterioară, şi duce la crearea a  peste 100 de noi locuri de muncă.

Oferta include peste 25.000 de produse, de la materiale de construcţii şi finisaje, la instalaţii sanitare, termice si electrice, gresie, faianţă, parchet, scule şi unelte.

Potrivit unui studiu comandat de Arabesque, cifra de afaceri din sectorul construcţiilor din Regiunea Nord-Est a depăşit anul trecut nivelul de 8 miliarde de lei (cifre provizorii), cu aproximativ un miliard de lei peste nivelul din 2015 (7,18 mld. lei) şi cu mai mult de 2,4 miliarde lei faţă de 2014 (5,57 mld.lei).

„Moldova are un potenţial de creştere semnificativ, datorită costurilor logistice reduse şi a oportunităţii de dezvoltare a unor facilităţi specifice zonelor dezvoltate”, afirmă reprezentantul companiei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţiile private reprezintă, pentru Moldova, cheia creşterii economice.  „Creşterea conjuncturală, din consum, se va estompa în acest an, iar economia va trebui să îşi găsească resorturi investiţionale pentru a putea genera plus valoare. Pe fondul investiţiilor, vor apărea locuri de muncă, multiplicate pe lanţul economic, prin afacerile conexe”, afirmă Matei.

 MatHaus este primul magazin sub noul brand şi al 20-lea  din reţeaua de centre comerciale şi depozite din România dezvoltată de Arabesque. Fondată în Galaţi, in 1994, de catre omul de afaceri Cezar Rapotan, Arabesque este una dintre puţinele companii româneşti care şi-a extins afacerile şi peste graniţe, dezvoltând centre comerciale în Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO