ZF 24

ArcelorMittal demolează furnale în România, dar modernizează în Franţa

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

14.10.2013, 21:42 2024

Grupul ArcelorMittal care deţine cel mai mare producător local de oţel, ArcelorMittal Galaţi, a demolat în urmă cu două săptămâni printr-o explozie controlată un furnal cu o capacitate de circa 720.000 de tone de fontă de pe platforma de la Galaţi pentru ca apoi să anunţe că va investi 92 mil. euro în modernizarea unui furnal la combinatul pe care-l deţin în oraşul Dunkerque din nordul Franţei pentru extinderea capacităţii la 1,2 milioane de tone.

„Noi ne-am opus cât am putut demo­lărilor şi am încercat să solicităm autorită­ţilor, Mi­nisterului Eco­no­miei, Guver­nului şi patronatului să conserve aceste capacităţi de producţie în loc să le dărâme pentru că cineva le-ar putea utiliza în viitor, dar n-am avut niciun succes. Chiar dacă erau învechite puteau fi refăcute şi puse în funcţiune cu nişte investiţii“, spune Gheorghe Tiber, lider sindical la ArcelorMittal Galaţi.

WikiZF: Profilul companiei ArcelorMittal Galaţi

Reprezentanţii companiei spun că au preferat să demoleze furnalul din România pentru că era învechit, era puţin eficient din cauza capacităţii reduse, iar fierul reciclat din furnal va reduce costurile de producţie ale combinatului.

ArcelorMittal Galaţi exportă cea mai mare parte a producţiei, însă pe fondul închiderilor din ultimii ani capacitatea de producţie a combinatului s-a redus din 2008 la jumătate, respectiv la circa 3 mil. tone de fontă anual.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO