ZF 24

ASF a declarat ilegale operaţiunile prin care 2.700 de acţionari Armatura au fost scoşi din companie

ASF a declarat ilegale operaţiunile prin care 2.700 de...

Autor: Adrian Cojocar

02.06.2013, 16:58 610

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) spun că Armătura Cluj, controlată de austriecii de la Herz Armaturen, a încălcat unele prevederi din legislaţia pieţei de capital atunci când a derulat operaţiuni de diminuare şi majorare ulterioară a capitalului social în urma cărora 2.700 de acţionari ai companiei au rămas fără nicio acţiune în cadrul societăţii, se arată într-un document publicat de Armătura pe Bursă.

Reprezentanţii ASF spun printre altele că Armătura era obligată conform legii să întocmească un prospect de emisiune în vederea derulării operaţiunii de majorare de capital cu numerar în valoare de 4 mil. lei pe care compania a derulat-o luna trecută.

“Vă atenţionăm asupra faptului că operaţiunile de modificare a capitalului social derulate până în prezent încalcă prevederile legale în viguare având ca efect pierderea calităţii de acţionar pentru marea majoritate a acţionarilor Armătura Cluj. ASF urmează să dispună toate măsurile necesare în vederea respectării cadrului legal aplicabil şi asigurării protecţiei drepturilor acţionarilor societăţii”, au precizat reprezentanţii ASF.

Operaţiunile de diminuare a capitalului social la zero şi majorarea ulterioară au făcut ca austriecii de la Herz Armaturen să-şi crească participaţia la Armătura de la 33% la 58%, în timp ce 2.700 de acţionari, care deţineau circa 25% din companie, au rămas fără nicio acţiune şi nu au încasat niciun ban în urma deţinerilor pe care le aveau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO