ZF 24

Asigurătorii au încasat în două luni 23 mil. euro de pe pieţele externe

Asigurătorii au încasat în două luni 23 mil. euro de...

Autor: Ciprian Botea

18.04.2014, 00:06 121
Companiile locale de asigurări au vândut în lunile ianuarie şi februarie poliţe de 104 milioane de lei (23 mil. euro) în ţările membre ale Uniunii Europene, cu 87% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Subscrierile pe alte pieţe au ajuns astfel la 7,5% din afacerile totale ale asigurătorilor. Spre comparaţie, anul trecut ponderea era de numai 4%.
 
Totuşi, ritmul subscrierilor în străinătate a încetinit în februarie, după ce în ianuarie creşterea fusese de 165% faţă de aceeaşi lună din 2013. Subscrierile din februarie au cumulat numai 22 milioane de lei, cu 6 milioane de lei sub media lunară de anul trecut. Faţă de luna anterioară, veniturile încasate de asigurători din vânzarea de poliţe în străinătate au fost de patru ori mai mici.
 
După primele două luni din acest an, cele mai multe poliţe au fost subscrise în Italia (68%) şi Ungaria (28%).În Italia operează asigurătorul City Insurance, în timp ce în Ungaria compania Astra, aflată în prezent sub administrare specială, deţine o sucursală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO