Atenţie, cresc SIF-urile! Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare au câştigat peste 2% după ce au primit avizul ASF să se cumpere între ele

6 feb 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au crescut cu până la 7% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât ca SIF-urile să poată cumpăra acţiuni la alte SIF-uri.

Cea mai mare creştere au înregistrat-o acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), care au deschis cu o creştere de 7% faţă de ziua precedentă. Miercuri, SIF-urile au fost suspendate de la tranzacţionare în ultima oră a şedinţei de tranzacţionare pentru ca ASF să publice decizia.

Teoretic, faptul că SIF-urile se pot cumpăra între ele înseamnă o cerere potenţială nouă pentru titlurile SIF-urilor. Achiziţiile încrucişate pot ţine locul unor programe de răscumpărare de acţiuni proprii, pe care SIF-urile nu le pot derula în prezent.

Mizând pe asta, unii investitori s-au grăbit să cumpere încă din deschiderea şedinţei. Ulterior, creşterile s-au mai temperat. Astfel, la ora 10:40, SIF Banat-Crişana avea o creştere de 4,6%, iar la celelalte patru SIF-uri creşterile erau cuprinse între 2,3% şi 3,3%.

Tranzacţiile derulate cu titlurile SIF-urilor în deschiderea şedinţei totalizau 3,78 mil. lei, reprezentând peste 80% din rulajul pieţei. Restul acţiunilor importante înregistrau oscilaţii nesemnificative, pe volume mici, indicele BET, care urmăreşte cele mai importante zece companii de pe bursă (exceptând SIF-urile) având o creştere de sub 0,1%.

 
Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, investitii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide