ZF 24

Attila Peli, head of development&land la JLL: Zona Timpuri Noi, inclusiv Splaiul Unirii, ră­mâne atractivă pentru dezvolta­rea proiectelor rezidenţiale, nu de birouri

Attila Peli, head of development&land la JLL: Zona...

Autor: Bogdan Alecu

20.07.2017, 14:00 225

Zona Timpuri Noi, inclusiv Splaiul Unirii, va ră­mâne una atractivă pentru dezvolta­rea proiectelor rezidenţiale, nu de birouri, în ciuda dezvoltării proiectului Timpuri Noi Square al celor de la Vastind, este de părere Attila Peli, head of development & land în cadrul compa­niei de consultanţă imobiliară JLL.

 ”Timpuri Noi este o zonă de re­zi­denţial. Managementul este tributar men­talităţii din anii ‘90, cum că trebuie să locuieşti în nord. Nordul e cel mai pu­ţin sufocat în continuare şi te poţi mişca, ai parcuri, restaurante. Şi este greu să convingi managementul să renunţe la nord şi să se mute în sud. Unii o vor face, dar nu ca trend, nu vor exista mutări”.

Dar zona este bună pentru dezvoltări rezidenţiale, deoarece infrastructura este bună, iar mulţi nu-şi permit să stea în nord şi implicit se uită la locuinţele din sud, explică Peli.

De partea cealaltă, în nord, tot Vastint a monopolizat zona Străuleşti, în condiţiile în care compania suedeză care are aceeaşi proprietari ca Ikea a cupărat un teren de 48 de hectare pe Siseşti, loc suficient pentru a construi până la 10.000 de locuinţe.

„Pe Străuleşti nu am văzut mişcare după Vastint. Ikea a speriat acolo zona deoarece au cumpărat o suprafaţă mare şi ei vor deveni un mamut care va atrage toată cererea şi asta descurajează investitorii mai mici. Nu înseamnă că proiectele mici nu se vor mai dezvolta, dar cu siguranţă sunt descurajaţi de un astfel de competitior. Cei de la Vastint sunt lenţi, au tactica elefantului care merge încet, aşa cum cu Timpuri Noi au obţinut autorizaţia în 2011 şi până să fie gata prima clădire a durat ceva“, explică Attila Peli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO