ZF 24

Au fost numiţi noi şefi la Transgaz şi Romgaz, din mediul privat

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Carol Dan

29.04.2013, 20:09 704

Directorul general al Ţiriac Holdings Petru Văduva ar putea fi numit luni în funcţia de director general al Transgaz Mediaş, iar directorul E.ON Gaz Distribuţie Virgil Metea va prelua conducerea producătorului de gaze Romgaz Mediaş, a declarat ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă.

Niţă a precizat că luni vor avea loc adunările generale ale acţionarilor la cele două companii, unde, cel mai probabil, vor fi numiţi cei doi manageri.

El a adăugat că la conducerea Nuclearelectrica va fi numit unul dintre membrii CA care a fost selectat săptămâna trecută.

La începutul lunii aprilie, CEO-ul Ţiriac Holdings Petru Văduva, avocatul Radu Cernov şi un director din OPSPI, Mihaela Preda, au fost aleşi în consiliul de administraţie al com­paniei de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privati­zării în Industrie (OPSPI).

Virgil Metea este director general al E.ON Gaz Distri­bu­ţie din anul 2009, iar din 2007 până în 2009 a fost director ge­ne­ral al E.ON România.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale direc­torilor din companiile de stat din sectorul energetic, în care sunt indicate remuneraţii ce ajung până la 4.693 lei şi 18.000 lei.

Din listă reieşea că directorii din Romgaz sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei.

Tot atunci, premierul Victor Ponta a reluat ideea că direc­to­rii unor companii de stat, care câştigă salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitaţi suplimentar, în condiţiile în care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remuneraţi lunar cu doar 1.100 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO