ZF 24

Au pornit cu două biciclete, un aparat foto şi un laptop şi au ajuns să facă din arhitectură 500.000 lei

Au pornit cu două biciclete, un aparat foto şi un...

Autor: Greta Bogdan

18.07.2015, 11:33 3119

Matius este o firmă românească specializată în arhitectura de retail activă pe piaţa locală de 15 ani, printre cele mai recente pro­iecte fiind re­bran­dingul farma­ciilor Dona, re­mo­de­larea spaţiului comercial Diamond By Adesgo (pro­ducătorul român de ciorapi) şi realizarea conceptului de retail unit al magazinelor Autograf, specializate în vânzarea de produse de papetărie.

Arhitectura de retail este o nişă din arhitectura civilă ce presupune proiec­tarea şi decorarea de magazine, standuri ex­poziţionale, farmacii, pieţe sau sucursale de bănci.

Cei doi fondatori ai studioului, Matius Ichim şi Alina Andrieş, erau pe băn­cile Facultăţii de Arhitectură din Iaşi când au avut ideea de a-şi iniţia propria afacere în domeniul arhitecturii de retail. Acum, reprezentanţii Matius susţin că 15% din spaţiile ce se ame­na­jează în centrele comerciale din Ro­mâ­nia poartă semnătura biroului lor de arhitectură.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO