ZF 24

Audi lucrează la propriile maşini fără şofer

Audi lucrează la propriile maşini fără şofer

Autor: Luiza Chiroiu

10.09.2014, 21:37 562

Sistemul la care lucrează Audi preia controlul asupra volanului şi a pedalelor maşinii în traficul urban aglomerat şi operează la viteze de până la 60 km/h, potrivit Bloomberg.

Directorul departamentului Financiar al producătorului german, Axel Strotbek, a precizat că noua tehnologie va fi disponibilă "foarte curând", însă a refuzat să ofere alte detalii. El a declarat că noua tehnologie a fost deja testată în luna august, în Statele Unite.

Anunţul făcut de Audi, marcă a grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, vine la doar două zile după ce General Motors a făcut public planul de a lansa pe piaţă în 2017 un nou model de Cadillac, care se conduce singur pe autostradă, la viteze de peste 110 kilometri pe oră, fără ca şoferul să mai apese pedalele sau să ţină mâinile pe volan.

Audi îşi reînnoieşte gama de automobile oferite clienţilor în acest an, lansând 17 modele noi şi versiuni îmbunătăţite ale unora mai vechi, în încercarea de a detrona BMW din poziţia de lider al pieţei auto de lux. În acest sens, Audi a anunţat că va investi aproximativ 22 de miliarde de euro în următorii cinci, 70% din această sumă urmând să fie direcţionată către dezvoltarea de noi produse şi tehnologii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO