ZF 24

Austriecii de la Raiffeisen au făcut un profit net de 81 mil. euro la 9 luni

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

27.11.2013, 19:41 426

Raiffeisen, care a fost anul trecut cea mai profitabilă bancă de pe piaţă, a strâns după nouă luni din 2013 un profit net de 81 mil. euro, în creştere cu 11%, în pofida majorării temporare a cheltuielilor administrative ca urmare a mutării sediului central şi a preluării portofoliului de retail al Citibank.

Titlul de „cea mai profitabilă bancă“ va reveni însă probabil anul acesta rivalilor de la Erste/BCR, care la nouă luni au raportat un câştig net de 127 mil. euro pe seama eliberării masive de pasive amânate.

Raiffeisen a atins la sfârşitul lunii septembrie un volum al creditelor de circa 4,4 mld. euro, în creştere cu peste 4% faţă de nivelul din septembrie 2012. De asemenea, a depăşit pragul de 4 mld. euro la depozite pe seama unei creşteri de aproape 9% în ultimul an.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen

În trimestrul IV urmează să fie reflectate şi creşterile de credite şi depozite de pe urma tranzacţiei cu Citi.

Majorarea stocului de credite ajută la menţinerea ratei neperformantelor mult sub media pieţei, respectiv la 11,8% la sfârşitul lui septembrie.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO