Austriecii de la Uniqa încearcă să „revoluţioneze“ compania locală pentru că s-au săturat de pierderi

28 iul 2015 Autor: Anelis Baciu

Asigurătorul cu acţionariat austriac Uniqa, care a avut pierderi de circa 200 mil. lei în perioada de criză, a demarat un amplu proces de schimbare a proceselor şi a modelului de operare, ale cărui prime rezultate sunt aşteptate chiar de anul acesta.

„Compania a început implementarea unui proiect deosebit de important care va revoluţiona procesele şi standardele Uniqa Asigurări. Noul model de operare aduce produse simple, standardizate şi atractive, servicii rapide şi transparente, procese simplificate şi eficiente şi o mai bună organizare a activităţii“, se arată în raportul anual al asigurătorului.

Austriecii trec astfel la măsuri dure pe piaţa locală, unde în şase ani de prezenţă au strâns pierderi de 200 mil. lei, în timp ce profiturile au fost de doar 80 mil. lei. O iniţiativă similară a fost luată anul trecut şi de Vien­na Insurance Group (VIG) care deţine pe piaţa locală Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă şi de la care Uniqa Group a cumpărat la finalul anului 2008 compania Unita (actuala Uniqa).

Uniqa Asigurări se situa la finalul anului trecut pe locul opt în în piaţa asigurărilor generale cu sub­scrieri de 412 mil. lei, cu o treime mai mici decât anul precedent. Pe lângă compania de asigurări generale, austriecii mai deţin şi un asigurător de viaţă - Uniqa Asigurări de viaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.07.2015

 
Cuvinte cheie:
Uniqa
, asigurator
, pierderi
, actionariat
, schimbare
, activitate
, implementare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide