ZF 24

Austriecii se pregătesc să extindă mallul Sun Plaza din Piaţa Sudului

Austriecii se pregătesc să extindă mallul Sun Plaza...

Autor: Cristi Moga

26.03.2015, 00:07 4566

Compania austriacă S Immo, printre ai cărei acţionari se află grupurile Erste şi Vienna Insurance Group, intenţionează să extindă mallul Sun Plaza din sudul Capitalei şi analizează posibilitatea demolării fostului magazin Mobexpert, închis în 2012, pentru a face loc acestui proiect de expansiune.

„Da, într-adevăr ana­li­zăm diferite op­ţiuni pentru extinderea Sun Plaza“, au declarat pentru ZF reprezentanţii S Immo, grup care a investit 200 mil. euro în dezvoltarea mallului Sun Plaza, finalizat în 2010.

Potrivit informaţi­ilor din piaţa imobiliară, austriecii caută să extindă suprafaţa închiriabilă a mallului cu 10.000 - 15.000 de metri pătraţi. La o chirie medie de

20-25 de euro/mp lunar, această extindere le-ar putea aduce venituri suplimentare de 2-3 mil. euro pe an. Sun Plaza este considerat în prezent al treilea mall din Bucureşti în funcţie de trafic şi vânzări, printre chiriaşii proiectului aflându-se companii precum Cora, Leroy Mer­lin (în amenajare), Cinema City, Zara, H&M sau Flanco.

Magazinul Mobexpert cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi a fost închis în 2012, decizie care a dus la un litigiu între Dan Şucu, proprietarul companiei de mobilier, şi grupul austriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO