ZF 24

Automobile Bavaria „electrizează” Poliţia Capitalei cu un BMW i3. Galerie FOTO

Automobile Bavaria „electrizează” Poliţia Capitalei cu un BMW i3. Galerie FOTO

Automobile Bavaria „electrizează” Poliţia Capitalei cu un BMW i3. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

27.07.2016, 14:42 2328

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acceptat propunerea venită din partea Automobile Bavaria Group, cel mai mare dealer BMW din România, ca timp de o lună poliţiştii bucureşteni să testeze un autoturism electric BMW i3.

“De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW. Am susţinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în oraşele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.

În România doar doi dealeri BMW sunt autorizaţi pentru automobilele BMW i, respectiv Automobile Bavaria şi APAN Motors Iaşi.

Astfel, bucureştenii şi turiştii care aleg ca destinaţie Capitala României vor putea să vadă autospeciala, în cele mai importante zone din Bucureşti.  

Autospeciala este un automobil electric, cu patru locuri,  având o putere de 170 CP, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km, fiind prevăzut cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră.

Prin acest experiment, Poliţia Capitalei intră pe harta poliţiilor din Capitalele Lumii care folosesc autospeciale electrice în cadrul forţelor de poliţie urbană.

Autospeciala este din aceeşi categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de către poliţia din Anglia, Austria, Elveţia, Germania, Italia şi departamentul de poliţie din Los Angeles.

Anul acesta BMW Group va livra pe piaţa locală cel puşin 24 de automobile electrice BMW i, cel mai important client fiind Pony Car Sharing, compania care oferă servicii de rent-a-car în regim car-sharing. Aceasta va cumpăra 15 maşini electrice i3 şi două cu range extender (maşina dispune de un generator pe benzină).

Cererea pentru maşini electrice BMW a crescut de la doar câteva unităţi anul trecut, şi acelea cumpărate din afara României, la câteva zeci de comenzi în acest an pentru modelul electric i3, odată cu demararea programului Rabla Plus, potrivit oficialilor BMW Group România. Programul Rabla Plus reduce cu 4.500 de euro costul maşinii, care scade astfel de la 37.080 euro cu TVA la 32.580 de euro.

Primele livrări sunt aşteptate pentru luna august. Anul acesta, programul va fi împărţit în „Rabla Clasic“, prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îşi casează autovehiculul vechi alături de „Rabla Plus“, program nou, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO