ZF 24

Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu are parcări sau benzinării, la aproape doi ani de la deschidere

Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu are parcări sau...

Autor: Andreea Neferu

04.03.2014, 22:34 1951
La peste un an şi 8 luni de când autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost deschisă circulaţiei, tronsonul de circa 55 de kilometri care se întinde între centura Capitalei şi centura Ploieştiului nu are nici acum parcări, spaţii de servicii sau benzinării. Mai mult, în prezent este funcţional doar un singur nod rutier de intrare-ieşire de pe autostradă, şi anume cel care face le­gătura cu localităţile Snagov şi Gher­măneşti, astfel că, odată ce un şofer a intrat pe autostradă dinspre centura Bucureşti, acesta trebuie să meargă cel puţin 20 km pentru a putea ieşi de pe autostradă.

Construcţia unor puncte de alimentare cu carburanţi pe autostrada Bucureşti-Ploieşti ar mai putea întârzia, având în vedere că procedurile de licitaţie pentru amplasarea unor astfel de unităţi nici măcar nu au început. „În ceea ce priveşte autostrada A3, nu deţinem informaţii privind anunţarea unui termen oficial de începere a licitaţiilor pentru amplasarea de benzinării“, spun reprezentanţii MOL România.

CNADNR nu a comentat subiectul până la închiderea ediţiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO