ZF 24

Autovit.ro: 1 din 3 români ar investi peste 10.000 euro într-un autoturism rulat

Autovit.ro: 1 din 3 români ar investi peste 10.000 euro...

Autor: Departamentul Economic

12.05.2016, 12:34 1148

Doar 4% dintre respondenţi au declarat că ar investi într-o maşina mai ieftină de 2.000 euro, iar 25% ar cheltui între 2.000 şi 5.000 pentru un autoturism rulat.

Cele mai importante elemente analizate de români atunci când aleg maşinile second hand sunt anul de fabricaţie, numărul de kilometri şi puterea motorului.Caracteristici precum numărul de locuri, ţara de provenienţă sau capacitatea portbagajului nu sunt la fel de importante şi nu influenţează decizia finală de cumpărare.

"Observăm în continuare afinitatea românilor pentru maşinile la mâna a doua reînmatriculate sau din import. Chiar dacă piaţa auto a cunoscut un declin după criza economică, 2016 se anunţă un an promiţător cu cele mai multe tranzacţii din 2009 încoace. Românii vor reîncepe să investească în maşini, chiar dacă de cele mai multe ori aceştia vor alege autoturisme la mâna a doua", spune Cristian Cojocaru,Sales Manager al Autovit.ro.

Sondajul a fost realizat pe un un eşantion format din peste 500 de respondenţi. Astfel, 52% dintre participanţii la sondaj au cumpărat deja o maşina second hand în ultimii cinci ani, procent ce coincide cu cel al persoanelor care ar investi într-un autoturism la mâna a doua în următorii trei ani.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO