ZF 24

Avenir Telecom: Piaţa de smartphone-uri creşte cu 25%. Samsung este prea mare să poată fi depăşit

Costin Soare

Costin Soare

Autor: Adrian Seceleanu

08.05.2015, 17:34 494

Piaţa de telefoane mobile din România a înregistrat un recul în lunile februarie şi martie, însă vânzările încep deja să îşi revină, iar până la finele anului se va ajunge la o creştere de 25% a numărului de smart­phone-uri vândute pe plan local.

„Fiecare început de an este dificil, în special primul trimestru, şi asta am sim­ţit şi anul acesta. Ca date concrete, în februarie faţă de luna ianuarie piaţa a scă­zut cu 11%, iar în luna martie scăderea a continuat. Totuşi observăm că lucrurile încep să se îndrepte, vânzările încep să crească. Ne bazăm anul acesta pe o creştere a pieţei de smartphone undeva între 20-25% în unităţi şi 15-20% în valoare“, a declarat pentru ZF Costin Soare, director operaţional al subsidiarei locale a Avenir Telecom.

Compania este unul dintre principalii distribuitori europeni de produse şi servicii pentru telefoane mobile, care deţine pe plan local şi lanţul de magazine GSM Internity.

Anul trecut în România s-au vândut 2,5 milioane de smartphone-uri, în valoare de o jumătate de miliard de euro. Primul loc pe piaţă este deţinut de sud-coreenii de la Samsung, care au o cotă de peste 40% din piaţă, urmaţi de românii de la Visual Fan, cu brandul All­view. Po­ziţia pe care se află firma românească este una neobiş­nuită pentru o ţară din UE, unde brandurile din această categorie nu reuşesc să urce atât de sus în ierarhie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO