ZF 24

Avocaţii de la RTPR Allen&Overy au oferit consultanţă acţionarilor A&D Pharma în vânzarea grupului către Penta Investments

Costin Taracila

Costin Taracila

Autor: Roxana Rosu

23.04.2018, 15:31 294

Avocaţii de la RTPR Allen & Overy au oferit consultanţă acţionarilor A&D Pharma în vânzarea grupului către reţeaua de farmacii Dr. Max deţinută de Penta Investments, tranzacţie semnată la finele anului trecut şi finalizată joia trecută la Amsterdam.

Aceasta este a 45-a tranzacţie finalizată de echipa de M&A a RTPR Allen & Overy în ultimii 4 ani.

Echipa RTPR Allen & Overy implicată în acest proiect a fost coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner), asistat de către Alina Stăvaru (Counsel). Din echipă au făcut parte şi Roxana Ionescu (Counsel), Andreea Burtoiu (Counsel), Andrei Mihul (Managing Associate), Andreea Chiriac (Associate), Mihnea Radu (Junior Associate), Lia Ilie (Junior Associate), precum şi echipe de avocaţi din birourile Allen & Overy din Amsterdam, Praga şi Milano.

„Ne bucurăm că am încheiat cu succes această tranzacţie, din nou una dintre cele mai mari tranzacţii de M&A din piaţă, cu siguranţă cea mai mare din farma în 2017. Satisfacţia pe care o simţi când se încheie un proiect ca acesta este cu atât mai mare cu cât clienţii sunt fericiţi şi ştim că am făcut tot ceea ce a stat în puterile noastre pentru a le reprezenta interesele cât mai bine. Suntem onoraţi că am asistat acţionarii A&D Pharma în această tranzacţie şi aşteptăm noi provocări. De asemenea doresc să îi felicit şi să le mulţumesc pentru implicare tuturor colegilor care au lucrat la această tranzacţie, precum şi consultanţilor financiari Raluca Niţă şi Radu Stoicoviciu.”, a declarat Costin Tărăcilă a.

La rândul ei Alina Stăvaru a spus că a fost un proiect de excepţie, un apogeu al unei colaborări de aproape un deceniu în care RTPR Allen & Overy a fost alături de grupul A&D Pharma, în achiziţii locale şi regionale, vânzări, delistarea de la Bursa de Valori din Londra, programe de răscumpărare de acţiuni, finanţări, litigii şi multe alte proiecte.

”Suntem onoraţi şi mândri că ne-am adus contribuţia la încheierea cu succes a acestei tranzacţii. Mulţumim încă o dată acţionarilor A&D Pharma pentru încrederea acordată pe parcursul acestei tranzacţii extrem de importante pentru industria farmaceutică din România, dar şi de-a lungul tuturor etapelor importante din istoria grupului.”, a declarat Alina Stăvaru.

În ultimii ani valoarea tranzacţiilor de M&A derulate de firma de avocatură a crescut constant, astfel peste 20% din totalul tranzacţiilor asistate a avut valori de peste 100 milioane de euro.

Consiliul Concurenţei a anunţat luni cîă a autorizat cu condiţii tranzacţia prin care Glebi Holdings PLC preia A&D Pharma Holdings NV, cumpărătorul fiind de acord să cesioneze 18 farmacii Arta.

Glebi Holdings PLC este parte a Grupului Penta, grup activ în România în sectorul jocurilor de noroc, cât şi în cel medical. În ceea ce priveşte sectorul medical, Grupul Penta desfăşoară activităţi de comercializare cu ridicata, respectiv cu amanuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Activităţile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Arta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO