ZF 24

Avocatii lui Vasile Turcu si Administratia Finantelor Publice au solicitat falimentul clubului Dinamo

Avocatii lui Vasile Turcu Administratia Finantelor Publice au solicitat falimentul clubului Dinamo
04.05.2010, 13:02 42

Avocatii carora actionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, le-a cedatdrepturile litigioase, si Administratia Finantelor Publice - Sector1 Bucuresti au solicitat Tribunalului Capitalei declansareaprocedurii de faliment a clubului Dinamo, invocand datoriineonorate, informeaza Mediafax Business.

In urma solicitarii depuse de avocatii lui Turcu, inregistratain data de 30 aprilie, primul termen in dosarul dintre SC DINAMO1948 SA si actionarul gruparii "alb-rosii" a fost stabilit pentru26 noiembrie 2010.

Actionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, declarase, la 28 aprilie,agentiei Mediafax, ca in cazul in care gruparea "alb-rosie" nu isiachita datoriile se va supune legii falimentului si risca sa nu maiprimeasca licenta de club profesionist. "Daca Dinamo nu platestedatoriile e simplu ca «buna ziua», intervine insolventa prin legeafalimentului si nu va mai primi licenta. Daca eu sunt dator inbanca, banca nu te executa? Eu am creditat la fel cum ar credita obanca. Daca ei nu au mai vrut sa fiu in club si au sa-mi dea bani,ce sa fac? Eu nu mai am ce sa vorbesc cu ei. E treaba mea? Ce safac acum, sa mai aduc si bani de acasa? Ei fac ce vor, ei conducacolo si eu ce sa fac, sa aduc cu bani de acasa? Asta e, urmatoareaetapa e falimentul, eu ce sa fac? Ce, l-am provocat eu sau ei. Candm-au dat afara de acolo am zis ca au solutii. Cand ai datorii launu il tii langa tine, hai sa gasim o solutie. Inseamna ca domnulBadea are solutii. Eu nu am de ce sa fiu ingrijorat. Cine are sa-midea sa fie ingrijorat", a declarat Turcu.

Oficialul dinamovist spune ca nu a solicitat bani pentruactiunile pe care le detine la FC Dinamo: "Eu am depus o cerere deanul trecut sa ies din randul actionarilor, dar daca ei mi-au spusca nu au bani, am zis sa-i inteleg. Sunt doua lucruri totaldiferite, eu nu am cerut banii pe actiuni. Daca vor sa cumpereactiunile, bine, daca nu, nu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO